In gesprek Over Geloof & Liefde

Op woensdag 17 juli bent u meer dan welkom in het Provinciehuis Overijssel. Vanaf 19:00 uur gaan we graag samen in gesprek Over Geloof & Liefde, en over de gelijknamige campagne. De campagne startte in april 2024. Het doel: gesprekken op gang brengen over geloof en liefde. En op die manier bruggen bouwen tussen kerken, geloofsgemeenschappen, LHBTI’ers en LHBTI-organisaties. De campagne bestaat onder andere uit een tentoonstelling met persoonlijke verhalen. Deze staat momenteel in het provinciehuis in Zwolle. We nodigen u graag uit om te komen kijken, en aansluitend kennis te maken met de campagne en het doel ervan.

We hopen dat dit inspireert om het gesprek in uw eigen gemeenschap of organisatie verder te brengen. Daar kunnen wij bij helpen.

Zien we u op woensdag 17 juli om 19.00 uur?

Locatie: Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2, Zwolle

Interview Herman Weelink in Hattem Actueel

Zaterdag 8 juni was Herman Weelink te gast in het radioprogramma Hattem Actueel. Het werd een indrukwekkend interview waarin presentator Gert Rave met Weelink sprak over de noodzaak van samen praten.

Aanleiding was de tentoonstelling Over Geloof en Liefde die momenteel in het stadhuis te bekijken is. Weelink: ‘Ik hoef je niet te vertellen dat er een polarisatie gaande is. Ook nu weer met het politieke beeld. Het is juist nu belangrijk dat we elkaar blijven ontmoeten. In Hattem voel ik me heel erg veilig. Ik mag hier zijn zoals ik ben.’

De tentoonstelling is er om het gesprek te faciliteren, zoals wethouder Koen Castelein tijdens de opening op vrijdag 31 mei zei. ‘Elkaar beter leren kennen en begrijpen, willen weten wie je bent. Of zoals in de tentoonstelling wordt verwoord: “We weten zo weinig van elkaar, dat is een krachtig besef en vertrekpunt.”

Op de website van RTV Hattem is de uitzending terug te luisteren, waaronder dit fragment. Op 33.30 minuten begint het interview.

Beluister het fragment